Verdant Local Flavors

Seated right on the magnificent valley at the inner side of Sthala Ubud Bali, Sungai Restaurant offers a quaint and memorable all-day dining experience to the guest. The spacious open-air venue serves arrays of delectable Indonesian menus, along with refreshing signature drinks and a scenic panorama of Ubud’s timeless natural beauty.


For the menu, one should try Sungai’s Treasure of the Sea; which is a type of mini-rijsttafel consisting arrays of tantalizing seafood with authentic Indonesian taste, served along with a portion of plain white rice. Some of traditional-style goodness including Pepes Udang (shrimp), Sate Lilit (fish) to Cumi Bakar (squid) meticulously cooked and best savored together with the hot rice, relished with a dip of tasty Sambal spicy sauce; which also comes in three different alternatives: Bawang, Matah and Merah. They also have a ‘Land’ option which consist selections of beef, chicken, and lamb dishes. If you crave for a more ‘modern’ take of Indonesian treat, try their Pizza Pelalah, which combines the famous Italian tin-crusted dish with ‘Sisit Ayam’ (pulled chicken) as the topping instead of your usual beef or salami. This brilliant combination works perfectly well especially with the addition of melt-y mozza cheese.


To wrap up your pleasant dinner, we highly recommend trying Dadar Gulung; Indonesian traditional snack which comes in form of soft pandan pancake roll, generously filled with brown-sugar sauce and grated coconut. This sweet and tender dessert is served along with vanilla ice cream for an additional creamy flavor, makes it a perfect snack for your tea-time or after-dine occasion. Last, but definitely not least, wash it all down with a glass of fine, fruity drink to compliment your meal with tropical delight; such as Wos Breeze or Basil Quencher

=====================================================================================================================================


Terletak tepat di tepi lembah asri di bagian dalam Sthala Ubud Bali, Sungai Restaurant menawarkan para tamu pengalaman bersantap yang penuh kesan sepanjang hari. Tempat makan berukuran luas ini menyajikan sederet menu Indonesia lezat dengan minuman khas yang segar serta panorama kecantikan alam Ubud yang memukau dan tak lekang waktu.


Untuk menu bersantap, anda harus mencoba menu Treasure of the Sea; yang merupakan seporsi rijsttafel mini terdiri dari beraneka ragam seafood yang diracik dengan bumbu otentik Indonesia, disajikan bersama nasi putih hangat. Beberapa lauk bergaya tradisional yang tersaji antara lain pepes udang, sate lilit hingga cumi bakar, yang semua diolah sedemikian rupa hingga lezat dan siap disantap bersama nasi putih dan sambal pelengkap yang terdiri dari tiga jenis berbeda: bawang, matah dan merah. Tidak hanya ‘Sea’ atau lautan, Sungai juga menyediakan varian ‘Land’ yang berisikan hidangan berbahan dasar hewan darat; seperti ayam dan sapi. Jika anda ingin mencoba menu Indonesia yang lebih bergaya modern; pesanlah Pizza Pelalah; yang menggabungkan seloyang ‘roti gepeng’ khas Italia dengan topping ayam sisit (suwir) alih-alih daging sapi cincang atau sosis salami tipis seperti biasanya. Kombinasi brilian ini terasa makin nikmat dengan tambahan keju mozza leleh yang gurih dan creamy. Hmm!


Sebagai penutup sesi bersantap anda yang menyenangkan, kami merekomendasikan Dadar Gulung; sepiring kudapan khas Indonesia yang berisi lumuran saus gula merah dan kelapa parut yang melimpah, ditambah es krim vanila untuk paduan rasa creamy yang semakin menggugah selera. Menu ini tepat untuk disantap sebagai hidangan penutup, ataupun sebagai teman minum teh sembari menikmati suasana. Terakhir, untuk menemani makanan lezat, pesanlah segelas minuman dingin dengan citarasa buah tropikal na segar; seperti Wos Breeze atau Basil Quencher.



STHALA, A TRIBUTE PORTFOLIO HOTEL,

UBUD BALIJalan A.A Gede Rai Mawang Kelod, Lodtunduh, Ubud, Bali 80571

T: +62 361 301 8700, http://www.marriott.com/DPSTP

0 0
Feed