Vin + seminyak

Seminyak’s Tropical Oasis

Overtaking VIN+ dining venue, Botanica turns the interior into a verdant tropical garden; with green tone that comes from the blend of natural indigenous plants and decoration’s pallet. The Air-Conditioned open-courtyard dining space and foliage setting provides cozy atmosphere for people to dine or simply enjoy their quaint me-time with a glass of refreshing drinks.


The menus of Botanica consist of modern Australian with an emphasis on ethically sourced, local Indonesian produce. To start your dine session, a portion of Burrata is a must; fresh Italian cow milk cheese made from mozzarella and cream. The solid mozzarella outer shell blends perfectly with stracciatella cream filling; giving it an unusual soft, full-bodied creamy texture which pleasantly melts on your palate. Then for the main menu, Rib Eye is a recommended treat for a feast; 300gr juicy, rump beef rib eye medium-grilled to perfection, best enjoyed with creamy mushroom puree and fresh vegetables on side.


After finishing your main menu, don’t leave without trying one of Botanica’s favorite dessert; Crème Brulee. Chef Brenton Banner certainly put all of his expertise to create a fresh representation of the sweet treat we all know and love. Instead of using the usual bowl of crème, topped with crunchy caramel, the Australian Executive Chef deconstructs the menu and gorgeously reassembles them in a plate for an elevated look and taste. The lemon sorbet provides great touch to wrap the whole flavor with icy sweet-meets-sour delight.


During our visit, we take our chance to skip the wine and try Botanica’s signature beverage, the Zespri Cooler; an amazing blend sizzling concoction made of vodka, strawberry, lime and kiwi. Brilliantly refreshing!

====================================================================================================================================


‘Mengambil alih’ ruang bersantap VIN+ Seminyak, Botanica mengubah interior ruangan menjadi kebun tropis nan asri; dengan nuansa hijau yang hadir dari tetumbuhan alami dan juga warna dekorasi senada. Ruang bersantap terbukanya yang megah menghadirkan atmosfir nan cozy bagi mereka yang ingin bersantap atau sekedar menikmati waktu bersantai dengan segelas minuman segar.


Menu di Botanica terdiri dari ragam hidangan Australia modern yang menitikberatkan pada produk Indonesia lokal berkualitas. Untuk mengawali sesi bersantap, anda harus mencoba seporsi Burrata; keju dari susu sapi Italia yang terdiri dari keju mozzarella dan krim. ‘Cangkang’ luarnya terbuat dari mozzarella yang kenyal dan berpadu sempurna dengan krim stracciatella di dalam, menciptakan tekstur lembut yang unik dan rasa creamy yang meleleh dengan nikmat di lidah. Kemudian untuk menu utama, seporsi Rib Eye patut kami rekomendasikan; daging rib-eye sapi berbobot 33 gram yang empuk dan juicy, dipanggang dengan kematangan medium sempurna dan paling pas dinikmati dengan mushroom puree serta sayuran segar.


Setelah menyantap hidangan utama, jangan pulang dulu sebelum mencicipi salah satu dessert favorit Botanica; Creme Brulee. Chef Brenton Banner benar-benar memanfaatkan segenap keahliannya untuk menciptakan representasi segar dari kudapan manis yang kita sudah kenali sejak lama. Alih-alih menggunakan semangkuk creme dengan topping karamel renyah seperti biasa, Executive Chef asal Australia tersebut mendekonstruksi menu tersebut dan menyusun-ulang dengan apik di atas sebuah piring elegan. Tambahan es lemon sorbet memberikan sentuhan yang apik untuk membungkus keseluruhan rasa creme brulee dengan manis-asam-dingin yang menyegarkan.


Dalam sesi bersantap, kami melewatkan kesempatan menikmati wine berkualitas untuk mencoba minuman khas Botanica, The Zespri Cooler; sebuah perpaduan vodka, strawberry, lime serta kiwi yang menyegarkan sebagai penghilang dahaga nan brilian.


VIN+ Seminyak

Jl. Kayu Jati No.1, Seminyak, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361

T: +62 361 473 2377, www.botanicabali.com

0 0
Feed