Relevant Endeavor

Located in rural Tabanan, just minutes away from the tranquil Nyanyi Beach, Bali Culinary Pastry School (BCPS) is an idyllic place for individuals who wish to hone their culinary and pastry bakery skills before entering the professional industry. The splendid 15 hectare institution consists of several international industry-standard facilities; including Full-AC classrooms, labs (kitchen lab, practical lab, demo lab and pastry bakery lab), book lounge, auditorium, dorm and mini-hotel. Focused on specific training, the students of BCPS will only learn particular subjects relevant to the industry needs; in two main Professional Chef programs: Culinary and Pastry Bakery. Both programs will have a length of 15 months; 9 months learning and 6 months internship, so each student must dedicate 1 year full on their course until graduation. Internship program will be recommended by the school in international five-star standard hotel or restaurant around the island.


For the aforementioned program, BCPS is collaborating with Apurva Kempinski Bali. In this 12 months program, the student would do their internship in Apurva Kempinski Bali for 6 months after studying in the school for 6 months.


BCPS also offers shorter course in form of Intensive Program, which can be finished in approximately 3-15 days (meetings), depend on the type of the course. There are also classes with international-grade curriculum and qualification; such as Gelato Class in collaboration with Carpigiani Gelato University, Italy, and Wine Class (WSET Level 1) in collaboration with Hatten Education Center.

“The goal for all students of BCPS is that they will have complete entrepreneur skills; including networking, selling, budgeting and marketing, for their future career” explains Mr. I Wayan Wicaya, the Director of BCPS. “Not only simulation, we also prepare a real life experience for our students. For one of our final test, we have a project called ‘Pop-Out Restaurant’, in collaboration with Taman Bhagawan venue, Tanjung Benoa. We will regularly send our students there to manage the venue’s restaurant as a team for a day. They have to make their own marketing plan, menu, and every aspect of running the restaurant, and they could keep the profit for themselves afterward! The preparation for this project will be done at school for four months” he added. Instead of solely emphasizing on title or theory, BCPS wants all of their students to be relevant in professional industry. For more information about their registration or scholarship programs, check their website at www.baliculinarypastryschool. com

==================================================================================================================================================


Terletak di daerah Tabanan yang asri, hanya beberapa menit dari pantai Nyanyi yang tenang, Bali Culinary Pastry School (BCPS) adalah tempat yang ideal bagi individu yang ingin mengasah bakat mereka di bidang kuliner dan pastry bakery sebelum terjun ke industri profesional. Lembaga dengan luas 15 hektar ini terdiri dari sejumlah fasilitas berstandar industry internasional; antara lain ruang kelas full AC, laboratorium (kitchen lab, demo lab, practical lab, dan pastry bakery lab), perpustakaan, aula, asrama, hingga mini-hotel. 


Memfokuskan pada pelatihan spesifik, para siswa di BCPS hanya akan mempelajari subyek tertentu yang relevan dengan kebutuhan industri; dalam dua program Chef Profesional utama, yakni Culinary (kuliner) dan Pastry Bakery (roti dan kue). Kedua program ini akan memiliki jangka waktu kurang lebih 15 bulan dengan masa belajar 9 bulan di sekolah dan 6 bulan magang, sehingga para murid harus mendedikasikan setidaknya satu tahun penuh untuk masa perkuliahan mereka hingga lulus. Penempatan magang akan di rekomendasikan sekolah dengan standart Internasional bintang 5 Hotel ataupun Restaurant .


Program lainnya, Bali Culinary Pastry School juga memiliki kolaborasi program dengan The Apurva Kempinski Bali. Program tersebut berlangsung selama 12 bulan, dimana untuk siswa akan khusus ditempatkan di The Apurva Kempinski Bali untuk magang selama 6 bulan setelah sebelumnya menempuh masa pendidikan 6 bulan di sekolah .

Tidak hanya itu, BCPS juga menyediakan kursus jangka pendek yang disebut ‘Intensive Program’, yang bisa diselesaikan dalam kurang lebih 3-15 hari (pertemuan), tergantung jenis pelajarannya. BCPS juga menyediakan kelas dengan kurikulum serta kualifikasi internasional; seperti kelas Gelato yang berkolaborasi dengan Carpigiani Gelato University Italia, dan kelas Wine (WSET Level 1) yang berkolaborasi dengan Hatten Education Center. “Tujuan dari para siswa di BCPS adalah agar mereka memiliki kemampuan wirausahawan (enterpreneur) yang lengkap; termasuk networking (membangun jaringan kerjasama), penjualan, menyusun budget dan pemasaran, untuk karir masa depan mereka” terang I Wayan Wicaya, Direktur dari BCPS.


“Bukan hanya simulasi, kami juga menyiapkan pengalaman nyata bagi siswa kami. Sebagai salah satu dari ujian akhir, kami memiliki projek bernama ‘Pop-Up Restaurant’ yang bekerja sama dengan Taman Bhagawan Tanjung Benoa. Kami secara rutin akan mengirimkan siswa kami untuk mengelola restoran di tempat tersebut sebagai satu tim selama 1 hari . Mereka harus merencanakan strategi pemasaran, menyusun menu dan segala aspek pengelolaan sebuah restoran, dan mereka juga boleh mengambil keuntungan yang didapat setelahnya. Persiapan projek ini mereka kerjakan selama 4 bulan di sekolah” tambah dia. Alih-alih hanya menitikberatkan pada gelar atau teori, BCPS ingin agar semua siswa mereka bisa lebih relevan di industri profesional. Untuk informasi lebih lanjut perihal pendaftaran, beasiswa atau program lainnya, anda bisa mengunjungi website mereka di www. baliculinarypastryschool.com


BALI CULINARY PASTRY SCHOOL
Jl. Pantai Nyanyi, Beraban, Kediri, Tabanan Regency, Bali 80351,
Phone: +62 361 880 100, www.baliculinarypastryschool.com

0 0
Feed