Of Pretty Space & Pleasant Pastry

If you have visited Bali lately, you might have heard about Parachute already, and all for the good reasons. Set amidst lush rice paddy fields on the beating heart of Canggu, the restaurant boasts a pleasant tropical ambience with laid-back feels, perfect to spend the quality dining moment with family or loved ones. The venue’s garden open-air area is precisely positioned under an authentic olive ‘parachute’ formerly used by US Army— hence the restaurant’s catchy name.


As mentioned above, Parachute’s menu ranges from tantalizing all-day seasonal main course to delightful breads and pastries; complimented with tasty flavored butter and jam. Sweet tooth must try the restaurant’s exquisite cakes; such as the creamy Cheese Tart, which boasts a sweet creamy goodness, or the plainly-named-but-the-taste-isanything-but Chocolate Cake, a pleasant taste of quality gluten-free chocolate with a subtle salty hint that comes from seasoned coconut yogurt. For something a bit more unique, you might want to try Un Poco Loco; a dairy-free delight which combines toasted coconut and bittersweet chocolate.


For those who’d prefer for plain bread-and-butter combination, you come to the right place, because Parachute also serves loaves of artisan sourdough, along with incredibly tasty homemade butter; not just the original salty and savory, the restaurant’s talented pastry chef and its dedicated patisserie division put their extra effort in creating some of the most intricate selection of flavored butter. Our personal favorite would be the saltedhoney one, which blends salty, creamy butter taste with natural honey sweetness. Enjoy this one as a trusty spread with your selection of plain sourdough bread for a splendid mood-booster; totally recommended. Or, explore around their other equally-impressive dips; from sweet and sour strawberry marmalade, pineapple jam to the unique smoked fish cream cheese



=================================================================================================================================


Jika anda sering berkunjung ke Bali akhirakhir ini, anda mungkin sudah pernah mendengar nama Parachute, dengan alasan yang baik. Terletak di tengah sawah permai di jantung daerah Canggu, restoran ini membanggakan nuansa tropis yang nyaman dan cocok untuk menghabiskan waktu bersantap yang istimewa bersama keluarga atau orang tercinta. Tempat bersantap di area taman restoran secara presisi dibangun di bawah tenda parasut otentik dari Angkatan Udara Amerika Serikat, yang juga menjadi asal muasal nama restoran ini.


Seperti yang telah disinggung sebelumnya, menu bersantap di Parachute terdiri dari hidangan utama all-day yang nikmat hingga pilihan roti serta pastry; lengkap dengan selai dan mentega dengan perencah. Para penyuka kudapan manis harus mencoba sejumlah kue-kue lezat restoran ini seperti Cheese Tart yang manis dengan citarasa creamy, atau juga boleh memesan Chocolate Cake nya yang memadukan coklat bebas-gluten nan sehat dengan sentuhan rasa asin dari yogurt kelapa yang menggugah selera. Untuk sesuatu yang lebih unik, anda mungkin ingin mencoba Un Poco Loco; yang memadukan kelapa panggang dengan coklat yang pahit-manis.


Kemudian untuk mereka yang lebih menggemari kombinasi roti tawar dan mentega, anda datang ke tempat yang tepat. Pasalnya Parachute juga menyajikan roti sourdough artisan dengan mentega berperencah yang luar biasa lezat. Bukan hanya rasa asin-gurih seperti pada umumnya, chef pastry Parachute yang bertalenta dan divisi pastry nya juga telah mengeluarkan upaya ekstra untuk membuat sejumlah pilihan mentega yang unik. Favorit pribadi kami adalah mentega salted-honey butter, yang menggabungkan rasa asin dan creamy mentega dengan rasa manis madu alami. Oleskan mentega dengan pilihan roti sourdough anda dan rasakan kenikmatannya\ yang membangkitkan mood serta suasana; benar-benar direkomendasikan. Atau, anda juga bisa ‘menjelajah’ varian mentega dan selai mereka yang lain; mulai dari Strawberry Marmalade yang manis-asam, Pineapple Jam dengan citarasa nanas hingga Smoked Fish Cream Cheese dengan rasa seafood gurih dari suwiran daging ikan asap dan keju krim lezat.


PARACHUTE BALI
Jl. Subak Sari 13 No.8-4, Canggu, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361
Phone: +62 813 3742 3010
www.parachutebali.com

0 0
Feed