Izakaya

Meticulous Sake & Dine Atelier

Seated in adjacent to The Apurva Kempinski Bali’s main lobby area, Izakaya by OKU features all-wooded structures and earth-colored tones with subdued lighting to welcome guest into its lavish-yet-convenient venue. Commandeered by Indonesian Chef Deni Koswara; which has more than 15 years of Japanese cuisine experience under his belt, Izakaya by OKU serves arrays of creative menus inspired by meticulous traditional Japanese cooking method.


For those who wish to try most of Izakaya by OKU’s best dishes in one-go, ‘Okukase’ is a must-try—an enticing five-to-seven-course Chef Degustation menu paired with sakes and signature cocktails. For a starter, an Amuse Bouche menu is served in form of gorgeously assorted edamame beans with an exquisite touch of truffle salt, wrapped in white radish ring. This enticing appetite booster then immediately followed by the opener course of Okukase journey; Karasumi Pasta with salmon egg. This ‘angel-hair’ pasta brilliantly combines European presentation with Japanese flavor. Then immediately followed by OKU Karaage; a portion of squid ink-coated crispy karaage (fried boneless chicken) filled with balsamic teriyaki emulsion. Crunchy on the outside and soft-savory on the inside, this rare delicacy is a definite must try.


Then for the third meal, comes OKU Aburi Salmon, perfectly cooked with slow torch (aburi) method to create a distinctive contour and grainy color; with spicy mayo and black caviar to complement the whole scrumptious flavor. Try this one with the paired sake for a pleasant extra kick! You’ll finish this menu in no time, but the delightful taste will stay down on your palate (and memory) for quite a while! The fourth menu of Okukase could be considered as the ‘main course’; Truffle Gyudon, which as the name implies, consist of a scrumptious rice bowl, topped with tender and thick grilled beef wagyu and poached egg, completed with fragrant truffle oil. This one is a match made in heaven’s kitchen indeed. Last but not least, Okukase wrapped itself with a sweet, unique dessert called Ishi Zen; which consists black sesame tofu (looks like a pretty river rock!), almond, ginger crumble and calamansi sorbet for a vibrant cold, sweet, nutty and sour palate pleaser.

===================================================================================================================================================================================


Terletak bersambungan dengan area lobi utama The Apurva Kempinski Bali, Izakaya by OKU menyambut para tamu dengan interior bangunan serba-kayu dan warna bumi dengan tata cahaya temaram yang hangat dan elegan. Dikomandoi oleh Chef Deni Koswara; yang telah memiliki lebih dari 15 tahun pengalaman di bidang masakan Jepang, Izakaya by OKU menyajikan sederet menu kreatif yang terinspirasi dari keelokan metode memasak tradisional Jepang. 


Bagi mereka yang ingin mencicipi sebagian besar hidangan terbaik Izakaya by OKU sekaligus, harus mencoba paket ‘Okukase’, yang terdiri dari lima hingga tujuh jenis masakan Pilihan Chef yang masing-masing dipadukan dengan sake atau cocktail khas restoran tersebut. Di permulaan, menu ‘Amuse Bouche’ tersaji dalam bentuk kacang edamame dengan sentuhan citarasa garam truffle yang gurih dan lezat, dibungkus dengan ‘cincin’ lobak iris. Penggugah selera yang menawan ini kemudian langsung diikuti oleh menu pembuka paket Okukase; yakni Karasumi Pasta dengan telur salmon. Pasta tipis ini secara cemerlang menggabungkan presentasi ala Eropa dengan citarasa Jepang yang menggoda. Kemudian di menu kedua, ada OKU Karaage; seporsi karaage (ayam goreng tanpa tulang) renyah yang berwarna hitam karena diselimuti tinta cumi, yang diisi oleh emulsi balsamic teriyaki. Renyah di luar dan lembut serta gurih di dalam, kenikmatan langka ini sangat layak untuk anda coba!


Kemudian untuk hidangan ketiga, OKU Aburi Salmon, merupakan seporsi menu ikan yang di bakar dengan metode torch (aburi) untuk menciptakan tekstur dan warna yang khas; disajikan bersama saus mayo pedas dan kaviar hitam untuk melengkapi keseluruhan citarasa yang lezat. Cobalah yang satu ini bersama sake padanannya untuk tambahan rasa yang menggugah. Anda akan menghabiskan menu ini dalam sekejap, namun rasanya yang nikmat akan tetap tinggal dalam ingatan serta indera perasa dalam waktu yang cukup lama. Kemudian menu keempat dari perjalanan kuliner Okukase ini bisa dianggap sebagai ‘menu utama’; Truffle Gyudon, yang terdiri dari semangkuk nasi hangat dengan daging wagyu lembut nan tebal di atasnya dan juga telur setengah matang yang meleleh, serta tambahan minyak truffle yang mewah menggoyang lidah. Terakhir, Okukase menutup ‘petualangan’ dengan kudapan manis yang unik bernama Ishi Zen; yang terdiri dari black sesame tofu (terlihat seperti batu sungai yang cantik!), almond, ginger crumble dan es krim calamansi sorbet untuk perpaduan rasa manis, nutty dan asam yang menggugah


IZAKAYA BY OKU

The Apurva Kempinski Bali, Jl. Raya Nusa Dua Selatan, Sawangan, Nusa Dua, Kabupaten Badung, Bali,

 Phone: +62 361 209 2288, www.kempinski.com/bali

0 0
Feed