Little Vietnam In Seminyak

The French bistro-styled décor of the new Bo & Bun (next door) compound invites their guest to relax in an intimate and cozy ambience, keeping all the good-old elements such as rustic walls, mirrors and rural photographs. On the second floor, a speakeasy bar called District 1 will soon be open to cater those who wish to chill, relax and chat over a sip or two of refreshing cocktail concoctions.


For a place that carries the prominent reputation as ‘Little Vietnam in Seminyak’, Bo & Bun didn’t shove up every Vietnamese dish available for their guest. Their menu only consists of 30-ish names, all of which has been carefully curated from the owner’s personal favorite, added with their own twist. This also means that they know exactly how the country’s comfort food should look and taste.


To start off my culinary journey during my visit, I opted for an authentic take of Vietnam dish in form of Banh Mi. The harmony of flavor and texture is so impressive in this one. Bo & Bun somehow strikes the perfect balance between the crusty, light ‘banh’ bread and the filling; which consist slices of 18- hour cooked pork, liver pate, and various combinations of fresh herbs and vegetables. I have to strain myself from ordering more of this one, because it is that good, and it’s just getting better from here.


If you put the time of cooking as the title of your food creation, you know something special is going on, and that’s what 12-hours Pho is all about. The broth to this Vietnamese noodle soup is stewed for 12-hours++, which creates a thick and tasty potage. Served hot, the most memorable part of this tantalizing menu was the sliced beef tenderloin and shank; tender in texture and rich in flavor. Drip some lime drops for additional organic freshness, and voila! A great treat to warm up your body and mind.


For a more complete kind of Asian dish, I tried their Pork Chop + Jasmine Rice, which, as the name implies, is a combination of aromatic rice with sweet grilled pork-chops, pork omelet, sunny side up and vegetables. The pork chops are grilled to perfection, tender and meaty with a hint of sweet, best savored with the ‘nuoc cham’ dipping sauce.


Accompanying me as I indulge in all of the delicious dishes above, I ordered Vietnamese Coffee; a glass of perfectly layered full-bodied drip coffee over creamy condensed milk which combines sour, bitter and sweet taste into a fine classic drink.

==================================================================================================================================================


Dekorasi bergaya French Bistro Bo & Bun yang baru (terletak tepat di samping lokasi lama mereka), mengundang para tamu untuk bersantai dengan nuansa mesra nan nyaman, sembari mempertahankan semua unsur lama mereka seperti dinding bergaya rustik, cermin berbingkai dan fotografi alam pedesaan. Di lantai duanya, sebuah bar ‘speakeasy’ bernama District 1 akan segera dibuka untuk mereka yang ingin santai, rileks dan berbincang sembari menyesap segelas racikan cocktail segar.


Bagi sebuah tempat yang mengusung reputasi sebagai ‘Vietnam kecil di kawasan Seminyak’, Bo & Bun tidak menjejali para tamunya dengan segala jenis masakan Vietnam. Menu mereka hanya terdiri dari kurang lebih 30 nama, yang seluruhnya dipilih secara seksama dari hidangan favorit sang pemilik, ditambah kreasi hasil pemikiran mereka sendiri. Ini juga berarti bahwa mereka mengetahui betul bagaimana citarasa dan penampilan masakan sehari-hari dari negara tersebut.


Untuk mengawali perjalanan kuliner pada kunjungan saya, saya memilih untuk mencoba hidangan otentik Vietnam nan mendunia, yakni Banh Mi. Harmoni dari rasa serta tekstur Banh Mi kreasi Bo & Bun sungguh mengesankan. Mereka mampu menemukan keseimbangan antara roti ‘banh’ yang ringan dan renyah dengan isinya; yang terdiri dari potongan daging babi yang dimasak selama 18 jam, ‘selai’ liver pate dan beragam perpaduan rempah serta sayuran segar. Saya sampai harus menahan diri untuk tidak memesan satu porsi lagi karena rasanya yang sungguh enak, namun kelezatan hidangan lain justru semakin bertambah setelah menu yang satu ini.


Jika anda menamai hidangan ciptaan anda dengan durasi / waktu proses memasaknya, maka anda tahu ada sesuatu yang istimewa, dan itulah yang terjadi pada 12-hours Pho. Kuah dari sup mi khas Vietnam

ini digodok selama lebih dari 12 jam, yang menciptakan ketebalan dan kelezatan rasa yang tak diragukan lagi. Disajikan panas-panas, bagian paling mengesankan dari menu luar biasa ini adalah potongan tenderloin sapi dan daging sengkel (shank) nya yang bertekstur lembut dan kaya akan rasa. Tambahkan sedikit perasan jeruk limau untuk kesegaran organik tambahan dan anda akan mendapatkan sebuah hidangan mantap untuk menghangatkan tubuh dan pikiran.


Untuk hidangan ala Asia yang lebih komplit, saya juga mencicipi Pork Chop + Jasmine Rice, yang, seperti dijabarkan dalam namanya, merupakan kombinasi antara seporsi nasi aromatik dengan potongan daging babi panggang bercitarasa manis, omelete babi cincang, telur setengah matang, dan sayuran penyeimbang. Daging potongan babinya dipanggang sempurna, lembut dan lezat dengan sedikit citarasa manis; nikmat disantap dengan cocolan saus ‘nuoc cham’.


Untuk menemani saya menyantap segenap kelezatan di atas, segelas Vietnamese Coffee jadi pilihan saya; perpaduan apik kopi Vietnam asli dengan susu kental manis yang menciptakan rasa asam, pahit dan
manis dalam satu minuman klasik nan mantap.



Bo & Bun
Jalan Raya Basangkasa No. 26, Seminyak, Br. Basangkasa, Kuta,Kabupaten Badung, Bali 80361
Phone : +62 859 3549 3484 www.eatcompany.co/boandbun

0 0
Feed