Indigo

Japanese Wisdom, European Flair

Established two years ago on a tranquil side of Berawa, Canggu, Indigo distinctive architecture design will catch the attention of anyone who stroll across the area; unpainted brick-layered wall often used as main ‘Pura’ temple materials perfectly mixed with wooden Japanese ‘shoji’ style doors to enact as sense of serenity as guest come and sit on its cozy two-story compound. The interior design of Indigo Canggu encapsulates Japanese and local Balinese elements in a minimalist-yet-elegant style venue, with Indigo blue-tinted furniture (hence the catchy name!) decorating the gorgeous dining space for a touch of exquisite French flair.


Created by Kyoto-native Chef Shige, the menus of Indigo Canggu consist wide selections of Japanese fusion with European twist in both taste and presentation. For an opener, try Hokkaido Scallop, for one; thick sliced of fresh melt-in-your-mouth scallop with cauliflower, mix sprout, lemon peels and white balsamic for a pleasant sour aftertaste. The scallop is served in ‘Carpaccio’ style of slices for a nod to its European influence. Then a platter of Sushi is not to be missed; with topping you can choose from salmon, squid, prawn to unagi (eel), served with tasty sauce and pickled ginger.


For a fine alternative, the selection of Indigo’s ‘maki’ roll is a must-try. If you love spicy-hot flavor, Chicken Teriyaki roll could be a fine choice; crunchy rice-wrapped chicken served along avocado, cucumber, basil and red chili slice. Or for a fine Ocean produce, try their Aburi Salmon, which combines torched (aburi) salmon, asparagus, pink pepper and yuzu zabalone for a zesty sour kicks. French cuisine enthusiast should not miss the Foie Grass Roll; which, as the name suggest, is a fine combination of rice, balsamic teriyaki sauce and thick chops of scrumptious ‘Foie Gras’ duck liver. This one is a definite must-try.


Those who are looking for grilled goodness should try some of Indigo’s ‘Yakimono’ menu such as Black Cod Saikyo Yaki; a slab of perfectly-cooked black cod fillet served with miso sauce, daikon, salad and crunchy almond slices. The sweet, crispy skin meets tender meats makes for a perfect lunch or dining treat on your fun-filled Bali holiday. Close your dining session with a plate of ‘Fuji Yama’; sweet, fluffy and crunchy delight of yuzu tart, matcha crumble and meringue, topped with a ‘mountain’ of soft yuzu cream.

=====================================================================================================================================================================================


Dibuka dua tahun yang lalu di daerah asri nan tenang di bilangan Berawa, Canggu, desain arsitektur Indigo yang unik akan langsung menarik perhatian mereka yang lewat; dinding bata berwarna oranye yang terinspirasi dari dinding Pura dengan sempurna berpadu pintu kayu ‘shoji’ ala Jepang untuk menciptakan nuansa ketenangan bagi para tamu yang datang dan duduk di gedung berlantai dua yang nyaman ini. Desain interior Indigo Canggu memadukan unsur Jepang dan lokal Bali untuk menciptakan tempat bersantap yang minimalis namun elegan; dengan sentuhan ala Prancis lewat perabotan cantik berwarna biru Indigo yang mewah.


Dirancang oleh Chef Shige yang berasal dari Kyoto, menu Indigo Canggu terdiri dari pilihan hidangan Jepang fusion dengan sentuhan Eropa dalam citarasa dan presentasinya. Sebagai pembuka, cobalah Hokkaido Scallop; irisan tebal daging kerang scallop yang lumer di lidah berpadu apik dengan cauliflower, mix sprout, irisan lemon dan saus balsamic putih untuk citarasa asam yang menggugah selera. Menu scallop ini disajikan dengan gaya irisan ‘carpaccio’ sebagai perwujudan dari pengaruh Eropa. Kemudian sepiring sushi juga tentunya tidak boleh dilewatkan; dengan topping daging yang bisa anda pilih mulai dari salmon, cumi-cumi, udang hingga unagi (belut), disajikan dengan saus lezat dan juga acar jahe segar.


Sebagai alternatif yang jitu dari pilihan sushi di atas, anda harus mencicipi deretan ‘maki’ roll andalan Indigo Canggu. Jika anda penyuka pedas, Chicken Teriyaki bisa jadi pilihan. Daging ayam renyah berbalut nasi disajikan bersama potongan alpukat, mentimun, basil dan juga cabe merah. Atau jika anda mencari hidangan laut, cobalah Aburi Salmon; yang memadukan daging salmon yang di bakar dengan metode torch (aburi), asparagus, pink pepper dan yuzu zabalon untuk tambahan citarasa asam yang menyegarkan. Kemudian para pencinta masakan Prancis harus memesan Foie Grass Roll; yang seperti namanya, merupakan kombinasi ciamuk antara nasi, saus teriyaki balsamic dan potongan tebal Foie Gras atau hati bebek ala Prancis yang juicy dan lezat. Menu yang satu ini merupakan rekomendasi pribadi yang patut dicoba.


Bagi mereka yang ingin mencicipi hidangan panggang nikmat, harus memesan varian menu ‘Yakimono’ Indigo Canggu, seperti Black Cod Saikyo Yaki. Sepotong besar daging fillet ikan kod hitam yang dimasak dengan sempurna, disajikan bersama saus miso, daikon, salad dan juga potongan kacang almond yang renyah. Kulit ikan kod yang manis dan renyah bertemu dengan daging yang luar biasa lembut bisa menjadi sajian makan siang atau makan malam yang tepat di sela liburan penuh kesan. Tutuplah sesi bersantap anda dengan seporsi ‘Fuji Yama’; kue manis yang lembut dan renyah yang terdiri dari yuzu tart, matcha crumble dan meringue, dengan topping yuzu cream lembut cantik yang di buat menyerupai puncak gunung Fuji yang tersohor. Mantap!


THE ISLANDINDIGO CANGGU

Jl. Pantai Berawa No.7A, Canggu, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361, 

Phone: +62 819 9888 8018 www.indigocanggu.com

0 0
Feed