Genji

Iron Table Cooking Art

As an integral part of Ayodya Resort Bali, Genji Restaurant stands the test of time and still considered as one of the pioneer of Teppanyaki venue in the island. The eatery was built upon classic Japanese feudal-era house, complete with pond, wooden slide door and an authentic samurai armor right after the entrance.


There are only a handful of tables at Genji Restaurant, but it’s totally understandable; as each table is specially made for ‘teppanyaki’ cooking. The wide iron table can immediately be heated upon request, as guest is treated with a spectacle by the restaurant experienced chef, who will turn fresh ingredients; meat, vegetables, sauce and whatnot, into a ready-to-eat delicacy. Try their titular ‘Teppanyaki Set’on ‘Japanese Treat’ menu for this enticing culinary journey.


First, make yourself comfortable on the side of the table, as friendly ladies in traditional Japanese kimono serves you drink and refreshing salad. Immediately, a chef will greets you as platters of raw ingredients are brought to the table. He will then lit the iron table in flame with some special-made organic oil, before systematically chopping, flipping and cooking the ingredients on the heated table; vegetables such as mayashi (bean sprout), tamanegi (onion), nasu (eggplant) and kabocha (pumpkin) are mixed with various meat from tuna, swordfish, squid, beef sirloin to chicken breast until they are grilled to perfection. The course itself will come in two different rounds, with a choice of fried rice or noodle for a trusty side. During our visit, the chef showcases his amazing egg juggling skills, which was a sight to behold on its own. ‘Why doesn’t it break?’ you’ll find yourself asking over and over. It was nothing like you’ve ever seen before; especially in Bali.


After the satisfying teppanyaki feast, wrap up your session with a portion of refreshing ice cream dessert. There are plenty of flavors you can choose, from classic vanilla and chocolate to Japanese signature’s ogura (red bean) and matcha (green tea)

================================================================================================================================================================================


Sebagai bagian tak terpisahkan dari Ayodya Resort Bali; Genji Restaurant telah melewati ujian waktu dan masih dianggap sebagai salah satu pionir hidangan Teppanyaki di pulau Bali. Tempat makan ini dirancang dengan gaya rumah klasik Jepang era Feudal, lengkap dengan kolam ikan, pintu geser kayu dan baju zirah samurai lengkap yang diletakkan tepat setelah pintu masuk.


Hanya ada beberapa meja di Genji Restaurant, namun hal itu sangat dimengerti; karena setiap meja dibuat khusus untuk memasak ala teppanyaki. Meja besi lebar tersebut bisa segera dipanaskan sesuai permintaan, dan tamu akan langsung disuguhi tontonan menarik dari chef retoran yang berpengalaman, yang akan mengubah bahan baku segar seperti daging, sayur, dan saus menjadi makanan lezat yang siap disantap. Cobalah paket ‘Teppanyaki Set’ di menu ‘Japanese Treat’ mereka untuk perjalanan kuliner yang menggugah ini. 


ertama-tama, buatlah diri anda nyaman dengan duduk di tepi meja, seraya para wanita ramah yang mengenakan busana kimono tradisional menyajikan minuman dan salad segar. Kemudian, tanpa menunggu lama, seorang chef akan langsung menyapa anda dan membawa sejumlah bahan baku mentah ke meja. Sang chef lalu akan memanaskan meja besi dengan api yang membumbung tinggi dengan minyak khusus, sebelum secara sistematis mengolah bahan baku di atas meja tersebut. Sayuran seperti mayashi (tauge), tamanegi (bawang), nasu (terong), dan kabocha (labu) dipadukan dengan sejumlah daging seperti ikan tuna, ikan pedang, cumi-cumi, daging sirloin sapi sampai dada ayam, hingga semuanya terpanggang dengan sempurna. Menunya sendiri terdiri dari dua course berbeda, dengan pilihan nasi goreng atau mi goreng sebagai pelengkap. Pada kunjungan kami, sang chef juga menunjukkan kebolehannya dalam men-juggling telur utuh, yang sangat luar biasa untuk disaksikan. ‘Kok (telurnya) bisa tidak pecah ya?’ adalah pertanyaan yang akan berputar di kepala anda selama menyaksikannya.


Setelah puas menyantap menu teppanyaki, tutuplah sesi anda dengan seporsi es krim nikmat. Ada banyak sekali rasa yang bisa anda pilih, mulai dari yang klasik seperti vanila atau coklat hingga yang khas Jepang seperti ogura (kacang merah) dan matcha (teh hijau)



GENJI RESTAURANTAyodya Resort Bali, Jl. Nusa Dua, Benoa, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali 80361Phone: +62 361 771 102, www.ayodyaresortbali.com

0 0
Feed