Garden of Gastronome

As a restaurant brand, METIS is one of the most iconic names on the island which often associated with ‘luxury dining’ and it’s easy to see the reason why. Not only meticulous selections of French-Mediterranean induced menus, the venue also boasts elegant interior design which deliberately mixes contemporary French architecture with local influences.


METIS solid architectural structure provides a warm ambience of semi-alfresco dining concept that overlooks a stunning view of tropical garden. The U-shape patio comprises 160 seats with outdoor areas that allow guests to enjoy a romantic under-the-stars dining setting, and can cater up to 100 guests for their private event; family gatherings, cocktail party to corporate meetings. 


For those who seek exquisite taste of French-Mediterranean, METIS is a definite place to-go. The menus are made from high-standard ingredients by Bali’s prolific culinary maestro Nicolas ‘Doudou’ Tourneville and his talented kitchen team. For a starter, Trio Tartare is a great choice; three chic portion of fresh seafood goodness rich in topping to create a creamy, salty and sweet masterpiece to tease your appetite. For a sharing-plate type of delight, try Mediterranean Meze; a vibrant portion of tasty bites with exotic names; such as hummus, tzatziki, tabbouleh, falafel, halloumi cheese, baba ghanoush, and many more. The generous size means it can easily cater up to three people at once.


If the appetizer selections are already impressive, the main menu of METIS is on another level altogether. We recommend trying the Short Ribs “Persillade”; a portion of tender, fall-off-the-bone, enormous Australian organic grass-fed beef with tantalizing blends of cannellini bean ragout; it is a satisfying treat for your grand dinner occasion. Or, you may order one of METIS latest menus; Le Lagouse “Frites” Lobster; whole lobster grilled to perfection with spicy-creamy sauce and crunchy French fries on side, best savored with a sprinkle of lemon. It’s the kind of exquisite food that will leave you wanting more and more. To wrap it all up, have a portion of Millefeule; crispy French-style pastry with sweet and sour blend of tasty goodness consisting layers of crushed organic strawberry and pistachio nuts. About 60% of METIS menu are made using dairy products, but they are more than willing to adjust with what the customers need.


Pair your lovely dine with METIS special beverages; such as Spicy Mule—a strong ginger-based cocktail with a hint of spicy kick, served cold on the rocks, or The Fog; which features a refreshing tropical fruity flavors to cherish Bali’s beautiful summer ambience.

====================================================================================================================================


Sebagai brand restoran, METIS adalah salah satu nama paling ikonik di Pulau Bali dan kerap dikaitkan dengan ‘makan mewah’, dan sangat mudah untuk mengetahui alasannya. Bukan hanya pilihan menu lezat ala Prancis-Mediterania, ruangan bersantapnya juga terdiri dari rancang interior elegan yang menggabungkan arsitektur Prancis kontemporer dengan pengaruh lokal yang kental.


Struktur bangunan METIS yang solid menghadirkan nuansa kehangatan konsep bersantap semi-alfresco (udara terbuka) dengan pemandangan kebun tropis yang permain. Pationya yang berbentuk huruf U terdiri dari 160 tempat duduk dengan area outdoor dimana para tamu juga bisa menikmati santap malam di bawah bintang yang romantis, dan tempat ini juga bisa melayani hingga 100 tamu sekaligus untuk berbagai acara privat; mulai dari pertemuan keluarga, pesta cocktail hingga meeting perusahaan.


Bagi mereka yang mencari hidangan mewah dengan citarasa Prancis-Mediterania, METIS adalah tempat yang harus dikunjungi. Menunya diracik dari bahan bermutu tinggi oleh maestro kuliner Bali, Nicolas ‘Doudou’ Tourneville dan tim dapurnya yang berbakat. Sebagai permulaan, Trio Tartare adalah pilihan yang tepat; terdiri dari tiga porsi mungil seafood segar yang kaya topping untuk menciptakan citarasa creamy, asin dan manis yang menggugah selera anda. Kemudian untuk menu berbagi, bisa mencicipi Mediterranean Meze; kombinasi beragam kudapan lezat dengan nama eksotis mulai dari hummus, tzatziki, tabbouleh, falafel, keju halloumi, baba ghanoush dan masih banyak lagi. Porsinya yang besar bisa dinikmati oleh tiga orang secara bersamaan.


Jika menu pembukanya sudah mengesankan, maka menu utama METIS berada di tingkat lain sepenuhnya. Kami merekomendasikan untuk mencoba Short Ribs “Persillade”; seporsi daging sapi Australia organik empuk yang langsung lepas-dari-tulang, disajikan dengan paduan cannelini bean ragout yang gurih. Atau, anda bisa memesan salah satu menu terbaru METIS, Le Lagouse “Frites” Lobster; seporsi udang lobster utuh yang dipanggang sempurna dengan saus creamy-pedas dan kentang goreng yang renyah. Ini adalah jenis makanan mewah yang akan membuat anda ketagihan di setiap gigitnya. Kemudian untuk menutup sesi bersantap, pesanlah seporsi Millefeule; kue ala Prancis yang renyah dengan rasa asam-manis menyegarkan yang terdiri dari lapisan strawberry organik tumbuk dan kacang pistachio. Sekitar 60% menu METIS dibuat menggunakan produk dairy (susu dan krim), namun mereka akan dengan senang hati menyesuaikannya dengan kebutuhan para tamu.


Padukan santapan nikmat anda dengan minuman istimewa racikan METIS; seperti Spicy Mule—cocktail berbahan dasar jahe dengan sedikit sentuhan pedas yang hangat di tenggorokan namun disajikan dingin, atau The Fog; yang hadir dengan rasa fruity nan tropis untuk melengkapi suasana musim panas Bali yang indah.


METIS BALI

Jl. Petitenget No.6, Kerobokan Kelod, Kec. 

Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali 80361, 

T +62 361 473 7888www.metisbali.com

0 0
Feed