Fine Flavor and Fabulous View

As integral part of Sthala, a Tribute Portfolio Hotel, Sungai Restaurant offers a completely memorable dining experience in the midst of Ubud’s tranquil serenity. From the open-air venue, you can gaze upon the scenic panorama of undulating trees swaying gently, accompanied by the trickling sound of the flowing river below. 


Start your feast with a portion of Pomelo “Jeruk Bali” and Strawberry Salad. This fresh appetizer with indigenous influence is completed with soya bean cake, sweet potato chips and tamarind dressing, creating a distinctive tasty flavor you wouldn’t find on conventional salad anywhere. The sweet potato chip is actually a brilliant addition that wraps up the whole dish into one fine appetite booster. Then for the main menu, you should try their signature Satay Campur Sthala; assorted selection of Indonesian skewered grilled goodness consisting beef, pork, shrimp, chicken to minced seafood satay, served in a small griller with tender ‘lontong’ rice cake on side. Or, for a more ‘Ubud’ feel, you may opt for Bebek Sthala; a portion of crispy fried half local duck presented with unique ‘Gonda’ vegetables tossed in sambal, steamed rice and peanut crackers. To finish your session in complete satisfaction, Warm Flourless Chocolate Cake is a must-try; apple caramel, chocolate tuile and vanilla ice cream served hot to add some sweetness to your palate.

A good meal has to be complimented with fine drinks. So, at Sungai you can also order some of their refreshment creations such as Mexican Berry; a unique tequila-based cocktail with mixed berries and a brief touch of lemonade or the cheekily named L.O.L, which stands for Lemon, Orange, Lychee, mixed with soda and (also) a hint of lemonade.

================================================================================================================================================================================



Sebagai bagian intergal dari Sthala, A Tribute Portfolio Hotel, Sungai Restaurant menawarka pengalaman bersantap yang mengesankan di tengah nuansa Ubud yang tenang dan permai. Dari ruang makan bergaya open-air nya, kamu bisa menyaksikan panorama pohon-pohon hijau yang bergoyang perlahan diterpa semilir angin, dibarengi dengan suara gemericik air dari sungai di bawahnya.

Awali sesi makan anda dengan seporsi Pomelo "Jeruk Bali" and Strawberry Salad. Hidangan pembuka dengan unsur tradisional ini diperkaya dengan potongan tempe mungil, keripik ubi renyah serta dressing dari bahan dasar Asam Jawa, menciptakan kelezatan unik yang jarang ditemui pada salah kebanyakan. Keripik ubi manisnya sesungguhnya merupakan tambahan brilian yang membungkus serta mengeluarkan keseluruhan kombinasi rasa menu ini. Kemudian untuk hidangan utama, anda harus mencicipi hidangan khas mereka, Satay Campur Sthala; yang terdiri dari beragam jenis sate dan disajikan dengan lontong lembut sebagai pelengkap. Beberapa macam sate lezat yang bisa kamu cicipi diantaranya sate lilit, ayam, babi, sapi hingga udang yang diletakkan di atas panggangan tradisional kecil yang cantik. Atau, untuk menu yang lebih 'Ubud', anda juga bisa memesan Bebek Sthala; separuh porsi bebek goreng krispi yang disajikan bersama sayuran 'gonda' ala Bali yang unik dan lezat, nasi putih hangat, serta emping kacang yang kriuk-kriuk renyah. Untuk mengakhiri sesi dengan memuaskan, anda bisa memesan Warm Flourless Chocolate Cake yang menggoda; karamel apel, kue coklat 'tuile' ala Prancis tersaji hangat bersama satu skup es krim vanilla.

Hidangan lezat tentu harus dibarengi dengan minuman yang tak kalah mantap. Jadi, di Sungai Restaurant ini anda juga bisa memesan sejumlah kreasi menyegarkan, seperti Mexican Berry yang diracik dari tequilam buah beri campur dan sedikit sentuhan lemonade, atau L.O.L, segelas mocktail yang dibuat dari perpaduan buah jeruk, lemon serta leci yang dicampur soda dan lemonade.



SUNGAI RESTAURANT BY STHALA UBUD BALI

Jl. A.A. Gede Rai, Lodtunduh, Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali
Phone : +62 361 301 8700, 
www.sthalaubudbali.com/sungairestaurant

0 0
Feed