Distilled Local Wisdom

As a proud part of Potato Head Family, Kaum encourage their guest to taste arrays of genuine flavors which accurately reflects upon Indonesia’s rich heritage. Situated on the second floor of Potato Head Bali main building (Kaum also available at Potato Head Hongkong!), the dining venue consist of a quaint yet elegant indoor space; open bar on one side and a long table in the middle of the room for communal gathering or collective feast.


Fascinating foods aside, Kaum also serves their very own selections of signature cocktails, made from enticing mix of international liquors and local wisdom. During our visit, we were treated with three of their best selling and most creative cocktail creations, accompanied by some fine rendition of Indonesia’s folk dishes. Kaum follows Potato Head’s genuine, tropical and sustainable standard—tapping into unused potential and turning waste into resources. This philosophy applied to the food and beverages of the restaurant; which are made using sustainability and upcycling philosophy.


If you like your drink spicy, then you have to try Pedas Margarita; a glass of tropical goodness with hint of spiciness made by combining Tequila, toasted pineapple, lime juice and chili sugar syrup. Sweet, sour, spicy and overall delightful, this is a perfect drink for your warm summer (holi)day. Next, they have Kecombrang Martini; an exquisite blend of ‘kecombrang’ flower, which usually used to make ‘bongkot’ sambal sauce, with Balinese arak, tamarillo, honey and citrus. The bold, fragrant taste of kecombrang is well-balanced with soothing sweet and sour mixes of arak, honey and zesty citrus. Last but not least, there’s Curcuma Plus; a drink which combines bar-made citrus vodka, pineapple juice, pineapple curcuma ratafia and pink citrus for another sweet-meets-sour goodness.


All cocktails above can be perfectly enjoyed with some of Indonesian authentic traditional light-bites; such as Otak-Otak (grilled fishcake with soursweet spicy peanut sauce dip), Batagor (deep fried shrimp and fish wonton with peanut sauce), or the creamy ‘Gohu’ tuna fish goodness.



==================================================================================================================================================


Sebagai bagian kebanggaan Potato Head Family, Kaum mengajak para tamu mereka untuk mencicipi sederet citarasa asli yang secara akurat merefleksikan kekayaan warisan leluhur Indonesia. Terletak di lantai dua gedung utama Potato Head Bali (Kaum juga terdapat di Potato Head Hongkong), restoran ini terdiri dari ruangan indoor elegan dengan bar terbuka di satu sisi dan meja panjang di tengah ruangan untuk pertemuan komunal atau sesi bersantap akbar.


Selain menu makanan lezat, Kaum juga menyajikan pilihan cocktail khas mereka sendiri, dibuat dengan percampuran menggoda antara likor internasional dan kearifan lokal. Pada saat kunjungan, kami disuguhkan tiga cocktail terbaik dan terkreatif mereka, ditemani sejumlah menu kudapan tradisional Indonesia yang merakyat. Menu di Kaum mengikuti standar Potato Head yang asli, bernuansa tropis serta ramah lingkungan, menggunakan potensi yang tak terpakai dan mengubah limbah menjadi sumber daya. Filosofi ini diterapkan pada makanan dan minuman yang tersaji di restoran ini


Jika anda menyukai minuman bercitarasa pedas, harus mencoba Pedas Margarita; segelas kenikmatan tropikal dengan sentuhan pedas yang dibuat dengan memadukan tequila, nanas bakar, jus lemon dan sirup cabai gula. Manis, asam, pedas dan secara keseluruhan nikmat, ini merupakan minuman yang tepar untuk menemani liburan musim panas anda. Kemudian ada pula Kecombrang Martini;perpaduan mewah bunga kecombrang yang biasanya digunakan sebagai bahan utama sambal bongkot, dengan arak Bali, tamarillo, madu dan citrus. Rasa kecombrang yang wangi dan menonjol diseimbangkan dengan baik oleh campuran rasa manis dan asam dari arak, madu dan citrus di atas. Kemudian yang terakhir dan tak kalah menyegarkan adalah Curcuma Plus; segelas minuman yang mengkombinasikan citrus vodka buatan sendiri, jus nanas, sari nanas curcuma ratafia dan citrus merah jambu untuk rasa manis asam yang menyegarkan tenggorokan. 


Semua menu cocktail di atas bisa dinikmati secara sempurna dengan sejumlah jajanan tradisional Indonesia otentik sebagai pelengkap; seperti Otak-Otak, Batagor atau Gohu tuna ala Maluku yang creamy dan gurih.


KAUM BALI
Potato Head Beach Club, Jalan Petitenget No 51B, Seminyak, Bali 80361
Phone: +62 361 300 7990,
www.kaum.com/bali

0 0
Feed